DE AMBULANCE MOET VAN ONS ALLEMAAL BLIJVEN!

Veel Zuid-Limburgse bestuurders willen de regionale Ambulancedienst privatiseren. In Zuid-Limburg stemde tot nog toe alleen SP-wethouder Peter van Zutphen tegen privatisering van de ambulancedienst. Ook de Provinciale Staten van Limburg spraken zich uit tegen privatisering. Nu de gemeenten nog. 

In het reeds geprivatiseerde Noord-Limburg moeten gemeenten nu al de handen hulpeloos in de lucht steken als het mis gaat met uitrukplaatsen of tijden. In het Noord-Limburgse Arcen arriveerde de ambulance slechts in 57 procent van de gevallen binnen de streeftijd. De reactie van de gemeente Venlo was alleszeggend: “wij kunnen helaas niet toezeggen dat er aanvullende maatregelen worden genomen, omdat wij hier geen enkele bevoegdheid toe hebben”

Privatisering maakt de zorg in Nederland kapot. Wij roepen de Zuid-Limburgse gemeenten op NIET akkoord te gaan met deze privatisering. Als ze al willen samenwerken met Noord-Limburg zou het veel beter zijn om ook dáár de ambulancedienst weer publiek te maken.

Teken de petitie hier!

 

Teken de petitie hier! 

Met deze petitie spreken we ons samen uit tegen de privatisering van de ambulancedienst. Achtergrondinformatie 

Hier staat meer informatie over de huidige situatie, het fusievoorstel en waarom wij ons tegen privatisering van de dienst moeten verzetten. 


Actuele artikelen 

Blijf op de hoogte van de actuele berichten omtrent onze ambulancezorg. 


Initiatiefnemers aan het woord 

Wethouder Peter van Zutphen & raadslid Anita Hendriks-Berg (SP, Heerlen) zijn de initiatiefnemers van deze actie. Samen schreven zij onderstaande oproep, over de noodzaak van de publieke ambulance dienst.  

Stop Privatisering Ambulances
Gepubliceerd in De Limburger op 14-12-2021.
Stop Privatisering Ambulances.pdf (277.42KB)
Stop Privatisering Ambulances
Gepubliceerd in De Limburger op 14-12-2021.
Stop Privatisering Ambulances.pdf (277.42KB)Neem contact op

heerlen@sp.nl

 Vertel het verhaal verder